Home » FAQ

FAQ

Detachering

Wat is detachering?

Detachering houdt in dat je als interim professional in dienst komt bij ICP en vervolgens bij verschillende opdrachtgevers op tijdelijke projecten wordt ingezet. Op deze manier kan je in korte tijd veel ervaring opdoen bij verschillende organisaties waarbij ICP altijd jouw ‘thuisbasis’ is. Wij ondersteunen en faciliteren je bij jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie, ga naar werken als interim professional.

Is detachering geschikt voor mij?

Detachering staat voor flexibiliteit, ondernemingszin, ontwikkeling en afwisseling. De ene opdracht duurt wat langer dan de andere, het ene bedrijf spreekt je misschien meer aan dan het andere. Dat is voor jou geen probleem, je past je moeiteloos aan. Want overal waar jij komt, ben je nodig en is je hulp en expertise van harte welkom. En als je taak erop zit, dan zwaai je af met een trotse glimlach en ga je richting je volgende avontuur. Of en hoe lang het leven als detacheringsexpert voor jou geschikt is, kunnen wij je natuurlijk vooraf niet vertellen. Maar we kunnen je wel uitstekend begeleiden en faciliteren in de vele voordelen die detachering je kan bieden. Voor meer informatie, ga naar werken als interim professional.

Wat is het verschil tussen detachering en uitzenden?

Detachering wordt vaak vergeleken met uitzenden maar er zijn wel degelijk belangrijke verschillen. Werken bij een detacheringsbureau is gericht op de lange termijnrelatie waarbij een uitzendbureau vaak gericht is op korte termijncontracten. Meer weten? Voor meer informatie, ga naar werken als interim professional.

Hoe lang loopt een detacheringscontract?

Een detacheringscontract loopt voor de contractuele termijn die je met elkaar bent overeengekomen. Dat is vaak een jaarcontract met een maand proeftijd, maar andere looptijden zijn ook mogelijk.

Wat gebeurt er als ik tijdelijk geen opdracht heb?

Het gebeurt gelukkig nauwelijks maar het kan een keer voorkomen dat er even geen opdracht is die bij je past of dat je nieuwe opdracht niet meteen aansluit op de vorige. In dat geval besteed je die tijd aan je persoonlijke ontwikkeling en bekijk je samen met je fieldmanager welke zaken, taken of trainingen je op kan pakken. Je hoeft je geen zorgen te maken om je loon: terwijl wij op zoek gaan naar die mooie nieuwe opdracht voor jou, ontvang jij gewoon je loon.

Academy

Voor wie zijn jullie opleidingen bedoeld?

Onze Academy is bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen het KYC-domein. Wij zijn een specialist binnen ons vakgebied met enthousiaste en vakkundige trainers met jarenlange praktijkervaring. Interesse in onze opleidingen? Ga voor meer informatie naar onze Academy.

Op welk moment gaat een opleiding van start?

De meeste opleidingen die digitaal worden aangeboden, kan je op een door jou gewenst moment volgen. Boeken en inplannen gaat heel gemakkelijk via onze Academy. Voor praktijkgerichte (klassikale) opleidingen en trainingen, coaching of maatwerk zijn de startdata afhankelijk van de inschrijvingen of we plannen, ingeval van meerdere deelnemers van dezelfde organisatie, een ‘in-company’ traject. Maatwerk is altijd een optie, samen bespreken we de mogelijkheden. Meer weten? Ga voor meer informatie naar onze Academy of neem contact met ons op.

Waar vinden de opleidingen plaats?

Wij bieden zowel online (e-)opleidingen als klassikale opleidingen en coaching on the job. De onlineopleidingen kun je overal volgen. De klassikale opleidingen kunnen door heel het land plaatsvinden. Bij specifieke klassikale praktijkopleidingen bieden we vaak al een aantal data op verschillende (centrale) locaties in het land. Voor meer informatie per opleiding, ga naar onze opleidingen of neem contact met ons op.

Voor professionals

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Als je geïnteresseerd bent om bij ICP te komen werken, kan je op verschillende manieren contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld op een vacature, of via mail door een open sollicitatie of door gewoon te bellen. Maar het kan ook zijn dat onze enthousiaste Talent Sourcers jou vinden! Na een kennismakingsgesprek kan er nog een tweede gesprek volgen. Indien we beide positief zijn, ontvang je van ons een voorstel tot indiensttreding.

Wanneer krijg ik reactie op mijn sollicitatie?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die zich verder willen ontwikkelen en hun steentje willen bijdragen aan onze missie. Als jij ons jouw sollicitatie verstuurt, kan je doorgaan binnen 24 uur een reactie verwachten.

Wat is een Field Manager?

Een Field Manager kan je zien als jouw persoonlijk ‘zaakwaarnemer’. Hij of zij begeleidt je in jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en is verantwoordelijk voor de HR-cyclus. Zo heeft de Field Manager periodiek contact met de opdrachtgever over de voortgang en om te zien hoe het met je gaat op de opdracht. Bij jouw persoonlijke Field Manager kan je terecht om je ontwikkeling te bespreken en plannen te maken voor jouw toekomst.

Is er ook een opleidingsbudget beschikbaar?

Opleiding en ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daarom stellen we jaarlijks een fors opleidingsbudget ter beschikking welke besteed kan worden op basis van het Intern Ontwikkelhuis (intern opleidingsraamwerk). Daarnaast beschikken wij over onze eigen ICP Academy waar onze vakbekwame trainers zowel interne collega’s als externe deelnemers opleiden. Verder organiseren wij structureel intervisiesessies, workshops en lezingen. Deelname hieraan is geheel kosteloos voor onze collega’s.

Ik zou graag op jullie hoofdkantoor aan de slag gaan. Hoe kan ik solliciteren?

Leuk dat je onze collega wilt worden! Bekijk voor de mogelijkheden onze interne vacatures of neem contact met ons op voor een eventuele open sollicitatie.

Voor opdrachtgevers

Welke diensten bieden jullie aan?

Wij bieden een integrale dienstverlening aan. Dat wil zeggen dat onze diensten afzonderlijk af te nemen zijn maar ook dusdanig op elkaar zijn afgestemd dat een (opvolgende) combinatie ook heel goed mogelijk is. Zo bieden wij interim oplossingen, consultancy, opleidingen en remote-oplossingen aan. Meer weten of bent u op zoek naar een maatwerkoplossing? Neem gerust contact met ons op!

Hoe gaan jullie te werk?

We brengen samen de wensen en behoefte(n) in kaart en adviseren daarop de best passende oplossing. Soms betekent dat het inhuren van een interim professional of het laten verzorgen van een opleidingstraject, maar het kan ook gaan om een analyse van uw interne beleid dat u onafhankelijk wilt laten uitvoeren of het outsourcen van bepaalde processen (remote). Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Waarom zou ik kiezen voor detachering?

In een dynamische markt is het van belang dat u direct kan inspelen op bepaalde capaciteitsbehoeften. Dit kan snel en eenvoudig via detachering: een vorm van flexibele arbeid waarbij de interim professional of consultant in dienst is bij ICP en vervolgens door u wordt ingehuurd tegen een vast tarief en een vooraf overeengekomen looptijd (met eventueel optie tot verlenging). Op basis van uw capaciteitsbehoefte matchen we de juiste kandidaat op uw aanvraag en plannen we een intake. Bij een match leggen we de contractuele afspraken vast en plannen we een startdatum. Detachering is ideaal voor bedrijven die tijdelijk behoefte hebben aan specialisten met de zekerheid van flexibiliteit en kwaliteit. Interesse in detacheringsoplossingen? Voor meer informatie, ga naar interim oplossingen.

Wat is een remote oplossing?

Een remote oplossing is een oplossing voor uw vraagstuk door middel van het outsourcen van bepaalde werkzaamheden waarbij de werkzaamheden op afstand worden uitgevoerd door een (of meerdere) van onze interim professionals. Uiteraard met inachtneming van privacyrichtlijnen en gerichte follow-up richting u als opdrachtgever. Meer weten? Voor meer informatie, ga naar remote oplossingen.

International Compliance Partners Belgium

Ik ben woonachtig in België. Kan ik solliciteren als interim professional?

Dat kan zeker, rekening houdend met de wet- en regelgeving van het land waar je gaat werken (NL of België). Afhankelijk van waar je woont en wilt gaan werken, zullen we dus een aantal zaken moeten inregelen. Denk bijvoorbeeld aan A1 Verklaringen, Limosameldingen en arbeidsvoorwaardelijke zaken. Voor meer informatie, ga naar ICP Belgium.

Mijn onderneming is gevestigd in België. Kan ik gebruik maken van jullie dienstverlening?

Jazeker, wij hebben dezelfde dienstverlening beschikbaar voor zowel ondernemingen in België als in Nederland. Uiteraard houden we hierbij rekening met geldende wet- en regelgeving. Voor meer informatie, ga naar ICP Belgium.

Waar moet ik op letten als ik als Belgische onderneming met jullie wil gaan samenwerken?

Wanneer een van onze interim professionals bij u in België aan de slag gaat, zorgen wij voor de juiste invulling van wet- en regelgeving en eventuele arbeidsvoorwaardelijke zaken. Voor meer informatie, ga naar ICP Belgium.

Kan ik als Nederlandse gedetacheerde werknemer in België aan het werk?

Dat kan! Wanneer je aan de slag gaat in België handelen wij naar de Belgische wet- en regelgeving aangaande detachering. Voor meer informatie, ga naar ICP Belgium.