Home » Voor opdrachtgevers » Remote oplossingen

Remote oplossingen

U wil uw klant leren kennen, omdat u hiertoe wettelijk verplicht bent, vanuit verantwoord ondernemerschap of omdat u internationaal handelt en wil weten of sanctiewet- en regelgeving van toepassing is. U heeft geen idee waar te beginnen of u heeft niet voldoende tijd of expertise in huis om volledig controle te hebben over alle verplichtingen die de verschillende wetten uw opleggen. 

Wij kunnen u helpen met elk KYC vraagstuk. Het uitbesteden van het cliëntenonderzoek vormt de basis van onze remote oplossingen. Door onze specialistische kennis zijn wij in staat u volledig te ontzorgen.

Neem contact op

Is een remote oplossing iets voor uw organisatie?

  • U haalt kennis en middelen in huis om voortdurend te voldoen aan de vereisten binnen de dynamische KYC-omgeving;
  • Meer tijd en focus voor de belangrijkste prioriteiten binnen uw bedrijf;
  • U bent in control; zo voorkomt u boetes, het eventueel intrekken van vergunningen en reputatieschade voor uw organisatie.

Hoe gaan remote oplossingen in zijn werk?

Wij verzorgen een volledige integriteitscyclus, aangepast en toegespitst op uw wensen en behoeften. Van het opstellen van een AML/CTF-beleid tot het accepteren/reviewen van uw klanten, en van het regelen van een externe Compliance Officer tot periodieke managementrapportages. Wij werken hierin strikt binnen de kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Via transparante methoden houden we u constant op de hoogte, zodat u met een goed gevoel aftekent waar nodig en het overzicht behoudt. U blijft immers eindverantwoordelijk voor uw eigen klanten.

Wij kunnen u helpen met:

  • Opstellen en uitvoeren Systematische Integriteit Risico Analyse (SIRA)
  • Opstellen en updaten van beleid en procedures (o.a. CDD, sancties, anti-corruptie)
  • Onboarding van uw klanten
  • Periodieke reviews / EDR’s
  • Remediation-projecten
  • Procesinrichting / workflow systems
  • Sanctie, PEP en Bad Press screening
case-study-remote-oplossingen-voor-opdrachtgevers

Case study

International Compliance Partners is door een vermogensbeheerder gevraagd om te helpen bij de kwalitatieve uitvoering van het KYC proces. Deze vermogensbeheerder ​verpersoonlijkt de nieuwe economie: zij doet (inter-)nationaal zaken ​met de focus op duurzame financieringen. Ook vindt de vermogensbeheerder het belangrijk de integriteit te waarborgen: dit vraagt om expertise ​en maatwerk, zodat zij zich kan richten op de core business.

Wij helpen de vermogensbeheerder met het onboarden en periodiek reviewen van haar klanten. We ontzorgen onze klant middels onze remote oplossing ​door het volledig uitvoeren van de onderzoeken, ​het voorzien van advies en ​het monitoren ​van de integriteit van haar klanten. ​Daarnaast zorgen wij ervoor dat de vermogensbeheerder ​haar klanten kent, zodat zij zaken doet en blijft doen met integere klanten.

Interesse in remote oplossingen?

We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op
Lees meer
Lees meer

Bent u op zoek naar een maatwerkoplossing?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Neem contact op